Studenti i veřejnost se zajímali, jaké jsou v regionu pracovní příležitosti

Velmi úspěšnou premiéru zažil na naší Střední škole informatiky a cestovního ruchu SČMSD, Humpolec Veletrh firem a pracovních příležitostí, který jsme ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Pelhřimov uspořádali ve středu 9. října. K tomu se připojil v tomto školním roce už druhý Den otevřených dveří, jenž tradičně nabízí nejen řadu důležitých informací o studiu, ale také konkrétní ukázky toho, co se odehrává v našich dílnách odborného výcviku a dalších učebnách.

Jsme škola, která si zakládá na propojení teorie a praxe, která usiluje o to, aby její studenti vstoupili do dospělého světa vybaveni nejen teoretickými znalostmi, ale také zcela konkrétními zkušenostmi z odborného výcviku na škole i od našich smluvních partnerů. A tak bylo navázání spolupráce s Okresní hospodářskou komorou Pelhřimov při pořádání Veletrhu firem a pracovních příležitostí logickým vyústěním. „Velmi mě těší, že jsme mohli tuto aktivitu spoluorganizovat a hostit v našich prostorách. Setkali jsme se s firmami, se kterými již spolupracujeme, ale také jsme navázali spolupráce nové. K tomu se nám otevřely další možnosti například pro pořádání workshopů pro naše studenty s lidmi z praxe,” uvedla hlavní přínosy prvního ročníku Veletrhu firem a pracovních příležitostí ředitelka školy Olga Krankusová s tím, že její velké poděkování za veškerou přípravu patří paní učitelce a zároveň kariérové poradkyni Marcele Novotné a ředitelce Okresní hospodářské komory Pelhřimov Janě Vránové.

Zástupci zaměstnavatelů se sešli v tělocvičně školy, kde měli prostor pro prezentaci své činnosti. Zastoupení mělo celkem dvacet firem a organizací z nejbližšího okolí, k nimž se řadila například i Policie nebo Armáda ČR. „Zaznamenali jsme nejen velký zájem ze strany našich studentů, ale také ze strany široké veřejnosti. Zkrátka každý, kdo chtěl, se mohl přijít informovat o možnostech zaměstnání nebo brigád, které se mu naskýtají,” zmínila organizátorka akce Marcela Novotná. Doplnila také, že samotní zástupci firem se nechali od studentů provést školou a pochvalovali si připravené zázemí. 

Střední škola informatiky cestovního ruchu SČMSD nabízí studium maturitních oborů  Informační technologie s důrazem na programování a Obchodník specialista na cestovní ruch a studium učebních oborů Kuchař – číšník, Prodavač a výrobce lahůdek, Reprodukční grafik a Mechanik digitálních sítí. K tomu se přidává i vzdělávání dospělých v kombinované formě, a to v rámci velmi žádaného oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika. „Veletrh bychom rádi pořádali i v budoucnu. Považujeme za důležité a užitečné budovat, a to nejen pro naše studenty, povědomí o regionálních zaměstnavatelích. A letos se nám opravdu ukázalo, že veřejnost tuto akci velmi vítá. Stejně jako pozvané firmy a organizace,” uzavřela Marcela Novotná.

Zatímco Veletrh firem a pracovních příležitostí je již pro tento rok minulostí, Dny otevřených dveří se na Střední škole informatiky a cestovního ruchu SČMSD rozjíždějí. Po tom zářijovém a říjnovém následuje Den otevřených dveří v pátek 29. listopadu od 14 do 17 hodin a poté v sobotu 14. prosince od 9 do 13 hodin. Pro více informací sledujte náš web www.stredniskola.com. Těšíme se na vás!

Mgr. Aneta Slavíková

O autorovi Ing. Olga Krankusová